by adriennekoehazi

AdriaDesign

Heti inspiráció: Media Burn

Az Ant Farm 1975-ös tévéégetése

2020. augusztus 12. - adriennekoehazi

Sziasztok!

Az e heti inspirációban szintén Amerikából hoztam nektek egy happening-szerű videóinstallációt. Az Ant Farm nevű csoport 1975-ben rendezte meg ezt az eseményt, ahol asztronautának öltözött úrhajószerű autót vezető pilóták rohantak bele teljes sebességgel egy tévékből felépített falba.

91_210_media-burn_ed-large-tiff_4000-pixels-long.jpg

Az Ant Farm egy művészekből és építészekből álló művészeti csoport volt, aki az akkoriban megjelenő videókamerát nagy szeretettel használta fel az interaktív alkotásaikban. A Media Burn eseményének középpontjában az égő tévékből álló fal állt: a média és annak káros hatásaira volt hívatott felhívni a figyelmet.

unnamed_1_1.jpg

Ezek a dolgok, úgymint az internet, rádió, televízió mostanra gyakorlatilag az életünk részévé váltak, akkoriban azonban először jelentek meg a köztudatban és váltak lassacskán mindennapi használati tárgyakká. A művészek igyekeztek kihasználni ezeket az új eszközöket, de sokan tartottak is tőlük.

Érdekesség, hogy a tévék felgyújtására meghívták a médiát és a sajtót is, ezzel egyfajta ellentétet kreálva a két dolog között: az égő médiaeszközök, ahogy videókamera által vannak felvéve és később a tévében bemutatva…

ant_farm_08.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr616082544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása