by adriennekoehazi

AdriaDesign

Heti inspiráció: Matteo Massagrande elhagyatott terei

2020. augusztus 30. - adriennekoehazi

Matteo Massagrande kortárs olasz festőtől épp a minap pillantottam meg (sajnos csak online) egy festményt, ami rögtön magával ragadott. Így azonnal tudtam, hogy írnom kell róla pár sort, hogy Ti is megismerjétek a munkásságát!

2b67585f1a9c81084ce3a42612b6c63b--contemporary-art-paintings-landscape-paintings.jpg

2016-ban Tihanyban volt kiállítása hazánkban, valaki volt esetleg közületek? Kár, hogy az ember mindig utólag talál rá a kiállításokra :)

A művész az akkor készült interjújában válaszolt a kérdésre, miszerint hol találhatóak a festett épületei, az üres belső terek, ahol a perspektíva akkora szerepet játszik: azt válaszolta, főként a szívében, hiszen a terekről sosem fogunk létező reprodukciókat találni, ezek a művész számára inkább a kompozíció kategóriájába esnek.

large.jpg

Az üresen hagyott, elhagyatottnak látszó belső tereket és épületrészleteket a művész a saját érzelmei kivetülésével igyekszik kitölteni: valójában ezek a terek sosem voltak és nem is lesznek így üresek.

A festőművész egyébként magyar gyökerekkel is büszkélkedhet, Olaszország mellett Magyarországot is legalább annyira otthonának tartja a felesége révén, mindkét ország nagy hatással van a művészetére.

letoltes_1.jpg

Én pedig összeállítottam nektek pár képet a művészetéből, lapozgassátok végig!

massagrande-matteo-istria-2018-oil-and-mixed-media-on-baord-30-x-30-cm-11_8-x-11_8-in-artsy.jpg

massagrande-matteo-la-rimessa-olio-su-tavola-150x200-cm.jpg

mixed-media-fine-art-matteo-massagrande-mezzogiorno.jpg

pontonegallery-matteo-massagrande-cedraia-2018.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr3316132508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása