by adriennekoehazi

AdriaDesign

Könyvajánló: A méhek titkos élete

Sue Monk Kidd könyve

2020. augusztus 30. - adriennekoehazi

Sziasztok!

A mai nap egy könyvajánlót hoztam nektek, méghozzá Sue Monk Kidd A méhek titkos élete című könyvéről. Mindig is nagy kedvencem volt a könyv, mert nagyon sok érzékeny témát érint, ami akkoriban a ’60-as évek Amerikájában felmerülhet: hogyan illeszkedhet be egy fehér lány egy fekete háztartásba? Hogyan eshet szerelembe egy fekete férfival? És ez a fekete férfi pedig hogyan járhat iskolába, főleg, hogy akkoriban gyakorlatilag ő volt az egyetlen a fehérek között, akinek más bőrszíne volt?

covers_3345_1.jpg

Engem ez a könyv kicsit mindig a Ne bántsátok a feketerigót!-ra emlékeztetett, csak épp itt ezek a különbségek a könyv egésze alatt láthatóak és érzékelhetőek voltak. A főszereplő, Lily, hányatott sorsú kislány, aki egy szétesett családból származik. Végül a nevelőnőjével menekül el oda, ahol az édesanyja jelenlétét sejti: August Boatwright otthonában és méhészetében találja meg végül önmagát is és illeszkedik be egy olyan környezetbe, ami a városlakók számára nem épp elfogadott.

Rengeteg feszültség gyűrűzik a könyv szépen megírt sorai között: van dolgunk rasszizmussal, erőszakos apával, börtönbe zárt ártatlanokkal és öngyilkossággal is. Direkt ezért választottam a könyv mellé egy kis nyugalmat: Susan Jenkins amerikai pasztellművész YouTube csatornáján, a Monet Cafe’-ban rengeteg videót lehet találni ezzel a művészeti ággal kapcsolatban. Nyugis zene és a pasztellkréta siklása a papíron: Susan ezúttal egy margarétás-méhes képet fest meg előttünk.

https://www.youtube.com/watch?v=eTogJvaHebc

 

borítókép: moly.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr6016082452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása