by adriennekoehazi

AdriaDesign

Napi inspiráció - 26. nap

Camille Claudel - A keringő

2020. április 17. - adriennekoehazi

Le merném fogadni, hogy Camille Claudel-ről is nagyon kevesen hallottatok. Ha viszont egy másik nevet mondok, róla annál inkább: Auguste Rodin. Mi egyezik meg ebben a két szobrászművészben? Mindkettő francia és a 20. század elején alkotott. Egyikük sem akadémián tanulta a művészetet. Rodin neve mégis fennmaradt, míg Claudel eltűnt a süllyesztőben.

Szeretők voltak, egymás múzsái. Sokan állítják, hogy Claudel stílusa rettentően hasonlít Rodin-éra, ez azonban nem teljesen igaz.

3.jpg

Ebből a szobrából, amit ma hoztam nektek, négy verzió létezik. Az intim formában egymásba csavarodó figurák hallatlan erkölcstelenséget sugalltak akkoriban: férjezetlen nő, akiről tudvalevő, hogy Rodinnel folytat házasságon kívüli kapcsolatot. Azonban vonatkoztassunk el az akkori időktől: most mit látunk? Két egymásba merülő, meztelen figurát, egy táncoló párt, akik gyengéden átölelik egymást.

Szerintem csodaszép. Ti mit gondoltok?

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel!

 

Kép forrása: Apollo-Magazine

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr5515603166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása