by adriennekoehazi

AdriaDesign

Napi inspiráció - 7. nap

Helen Levitt - Subway Portraits

2020. március 28. - adriennekoehazi

helen-levitt-subway-photographs-1.jpg

Ezúttal nem szobrot vagy épp festményt hoztam nektek, hanem fotókat. Helen Levitt amerikai fotóművésznő a 30-as években járta New York utcáit és készített képeket, portrékat az utca embereiről. Nem meglepő, akkoriban az emberek az életük nagy részét az utcán és nem a lakásukba bezárva töltötték. A gyerekek kint csatangoltak, a felnőttek elfoglalták a bejárathoz vezető lépcsőt, hogy elszívjanak egy-egy cigarettát. Levitt képei különlegesek, a fotói nem beállítottak. Az igazságot fotózza, az élet apró örömeit és szomorúságait.

helen-levitt-subway-photographs-10.jpg

A kedvenc sorozatom tőle az, amit a new york-i metróban készített. Az emberek belemerülnek az utazásba vagy épp a szomszédjukkal beszélgetnek és nincsenek annak tudatában, hogy valaki fotózza őket. Ismeretlen, névtelen emberek tömege, akik mind jönnek valahonnan és tartanak valamerre.

helen-levitt-subway-photographs-2.jpg

Helen Levitt a nagyvárosi ember életpillanatait fotózza észrevétlenül, az ő életükből ragad ki egy darabot és mutat meg.

helen-levitt-subway-photographs-3.jpg

helen-levitt-subway-photographs-5.jpg

helen-levitt-subway-photographs-9.jpg

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

 

Képek forrása: Petőfi LIVE

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr815543832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása