by adriennekoehazi

AdriaDesign

Heti inspiráció - A Balaton és a fény festője

Egry József

2020. július 20. - adriennekoehazi

Sziasztok!

A mai nap egy magyar festményt hoztam nektek Egry Józseftől, akit másként a Balaton festőjeként ismerhetünk. Autodidakta módon tanult meg festeni, azonban később barátai segítségével sok helyre eljutott Európán belül, úgymint Párizs, Belgium vagy Szicília.

20110621egryjozse.jpg

A badacsonyi kórházban való tartózkodása után Badacsonytomajban telepedett le. A Balaton mellett a fény megalkotása mindig is fontos szerepet játszott a művészetében. Pillantsatok csak rá a képeire, az olaj-pasztell kevert technikával készült festményeiben egy csepp nyugalom sincs: a kép egészét átszelő ecsetvonások határozzák meg a fény útját is.

2_-egry-jozsef_badacsony-laczko-dezso-muzeum-veszprem.jpg

Egy válogatást hoztam nektek ezekből a képekből, lapozzatok a többihez!

Ha élőben szeretnétek látni a képeit, azt is megtehetitek egy rövid balatonozással egybekötve: az Egry József emlékmúzeum Badacsonyban október elejéig várja a látogatókat.

5002287287_216.jpg

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

 

Képek forrása:

origo.hu

mutargy.com

artnews.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr8615921392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása