by adriennekoehazi

AdriaDesign

Művészettörténeti Kisokos: Mandala

2020. július 03. - adriennekoehazi

img_20200531_141550.jpgSziasztok!

Ezúttal egy ismertebb fogalmat hoztam nektek: mandala. Mi is az a mandala? Ahogy a bejegyzéseimnél láthattátok, nagyon szeretek mandalákat készíteni, de itt most be kell valljam egy bűnömet: ezeknek a mandaláknak, amiket csinálok, nincs sok közük az eredetihez.

img_20200218_145354_1.jpg

A motívumokat és az elemeket én a saját fantáziámból merítem, illetve természetesen néha-néha egy-egy tradicionális elem is beköszön a képbe.

A mandala a hindu és a buddhista vallásokban kapott hatalmas szerepet. A szó szanszkrit eredetű, jelentése – ahogy a formájából is láthatjuk – kör. Ez igazából a kozmoszt jelképezi. Az elkészítése meditatív állapotba hoz, türelemre tanít.

Igaz, az én mandaláim általában nem színesek, mégis fontos kihangsúlyozni, hogy a mandalában mindegyik szín mást jelent: a fehér például az együttérzést és a nyugalmat, a sárga a barátságosságot és az intelligenciát, a kék pedig az elégedettséget és a harmóniát.

img_20200513_130904_1.jpg

A mandala elkészítése rendkívül könnyű: YouTube-on ezernyi tutorialt találhattok róla. Ha ezzel nem szeretnétek bajlódni, csak a színezés érdekel titeket, akkor pedig sokféle színező vár rátok a helyi könyvesboltban, mandala témában.

img_20200531_141550.jpg

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

 

Képek forrása: saját

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr1615913038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása