by adriennekoehazi

AdriaDesign

Heti inspiráció - Ekhó és Nárcisz

John William Waterhouse festménye

2020. július 03. - adriennekoehazi

Sziasztok!

A mai nap bejegyzésének keretein belül egy újabb mitológiai témájú képet hoztam nektek, méghozzá Ekhó és Nárcisz történetét. A történetünk kezdetén – mint ahogy azt már megszokhattuk – egy újabb jóslat vár minket. A jóslat szerint Nárcisz csak akkor érheti meg az öregkort, ha nem ismeri meg saját magát.

A festményünk másik főszereplője, a visszhang nimfája, Ekho. Ekhot Héra átkozta meg, hogy örökké mások mondatainak a végét ismételgesse. Ekho beleszeretett Nárciszba, akinél viszont ez a szerelem nem talált viszonzásra. Nárcisz vadászat közben egy folyópartra ért és mikor inni akart a vízből, pillantotta meg először önmagát és azon mód magába szeretett, nem tudta a pillantását elvenni többé a tükörképétől.

1199px-john_william_waterhouse_echo_and_narcissus_google_art_project.jpg

A festményen a magát nézegető Nárciszt és a búslakodó, szerelmes Ekhót láthatjuk. A monda szerint Ekhó végül felemésztődött a saját fájdalmában, így csak a hangja maradt meg.

A kép megalkotója, John William Waterhouse preraffaelita festő volt, aki a 19. század közepén élt és a reneszánsz hagyományában festett. Ahogy az elnevezésből is láthatjuk, a preraffaelita csoport tagjai Raffaello munkásságát tekintették az övükének.

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

 

Kép forrása: Wikimedia Commons

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr1515921356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása