by adriennekoehazi

AdriaDesign

Coco avant Chanel

avagy Chanel aka. Audrey Tautou

2020. április 17. - adriennekoehazi

Mivel mostanság teljesen bele vagyok bolondulva Chanel-be, ezért ezúttal egy jó kis filmajánlót hoztam nektek.

Igaz, a film már 2009-es, viszont szerintem abszolút megéri megnézni. Eddig egy könyvet olvastam Chanel-ről, de az inkább megkeseredett/romantikusnak ábrázolta, amit egész egyszerűen nem tudtam elképzelni. Ez a film és Audrey Tautou azonban segített, hogy egy árnyaltabb képet kapjak a divatvilág akkori vezetőjéről.

Szeszélyes, csipkelődő és egyáltalán nem kedves. Azt hiszem, Chanelt ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni. Ahhoz képest, hogy kitartott nő volt Balsan mellett, igazság szerint enyhén szólva sem tűnt úgy, mintha ő ezt készakarva tenné, mintha különösebben kedvelné a férfit, vagy akár a társaságát.

sz_1.jpg

Bár lehetséges, hogy végül is ez a keménység kellett ahhoz, hogy Chanel túléljen két világháborút és felépítsen egy komplett divatbirodalmat, ami tulajdonképpen máig híres.

A film a korai éveit mutatja be, illetve a végén betekintést nyerünk abba a világba is, ami Chanelt később várja, mikor már sikeres üzletasszony sikeres divatbemutatókkal és a parfümével. Úgyhogy ebből a szempontból is érdekes, hogy lett Chanel Chanel, hiszen a korai éveiről még ő sem szívesen beszélt, ez a film meg pont erre megy rá. Arra, hogy férfiruhában járkált Balsan és Boy mellett is, arra, hogy levágatta a haját, mert zavarta és arra, hogy nem szerette se a csipkét, se a fodrot, se semmilyen más kacatot a ruhákon és a kalapokon. Ez igazából előrevetíti és összefoglalja, hogy a Chanel Divatház miben is lett később sikeres.

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel!

 

Kép:

Audrey Tautou a Coco avant Chanel c. filmben, forrás: Süddeutsche, credit: ap

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr7215487938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása