by adriennekoehazi

AdriaDesign

Heti inspiráció - Mary Cassatt

A fiatal anya varrás közben

2020. július 20. - adriennekoehazi

Sziasztok!

Ezt a festményt Mary Cassatt amerikai festőművésznő készítette 1900-ban és egy évvel később a szintén amerikai Louisine Havemeyer filantróp és műgyűjtő, aki fáradhatatlanul támogatta az impresszionista művészetet. Ezen kívül feministaként is tevékenykedett, ő állt az amerikai szüfrazsett mozgalom élén.

young_mother_sewing_met_dp139632.jpg

A festményt végül 1929-ben szerezte meg a Metropolitan Museum, Havemeyer gyűjteményével egyetemben.

A festményen két alakot láthatunk a szabadra néző ablak előtt: az anyát, aki épp varrással foglalkozik, illetve – vélhetően – a lányát, aki látszólag unalomtól hajtva dől az anyja térdének. A kép lágy pasztellszínei, a kislány, ahogy mintha az őt bámuló múzeumlátogatóval venné fel a szemkontaktust és a lágy narancsszín virágcsokor a kép bal oldalán megadja a hangulatot. Kellemes családi délután impresszionista stílusban.

Mary Cassatt nagy hangsúlyt fektetett a képeiben a női alakokra, érzékenyen kiemelve az anya és gyermek közötti kapcsolatot, ami ebben a festményben is tökéletesen kiviláglik.

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

 

Kép forrása: Wikimedia Commons

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr615921384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása