by adriennekoehazi

AdriaDesign

Napi inspiráció - 24. nap

A Schönbrunni kastélypark

2020. április 16. - adriennekoehazi

„Elugrani” Schönbrunnba egy egész napos program, már csak akkor is, ha valaki csak a parkon szeretne végigsétálni. Hála istennek, a kastély körüli terület akkora, hogy simán el lehet kerülni a turistaözönt. Egy kis „hegymászás” a Gloriette-hez, vagy épp csak leülni egy padra a rózsakertben, megcsodálni az épp nyíló virágokat egy napos, tavaszi napon, felülmúlhatatlan élmény.

irrgarten-schloss-schoenbrunn-19to1.jpeg

A Palmen- és a Wüstenhaus, megtoldva a Labirintusban való bolyongással egész napos program lehet. A látványról nem is beszélve: a kastély úgy tervezték, hogy még Versailles-t is felülmúlja. Érdekesség a hely szimmetriája. Érdemes a Gloriette-ről lenézni és megcsodálni, hogy a bokroktól, fáktól kezdve az épületegyüttesen keresztül minden a szimmetria szabálya szerint épült.

1200575175_1.jpg

csm_gloriette_c_skb_lammerhuber_cea33a528d.jpg

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel!

 

Képek forrása

Labirintus: Wien.info

Palmenhaus: Mamelade

Gloriette: Schönbrunn

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr2615603150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása