by adriennekoehazi

AdriaDesign

Napi inspiráció - 21. nap

Bible Moralisée

2020. április 11. - adriennekoehazi

Hihetetlen, hogy elérkeztünk a 21. naphoz, nem? Lassan 3 hete tart – legalábbis nálam – az önkéntes karantén, ami azzal járt, hogy a megszokott életvitelünkből is visszavegyünk egy keveset. Pozitívum, hogy több időm van efféle dolgokra koncentrálni, minthogy egybegyűjtsem a kedvenc művészeti alkotásaimat, amivel az évek során találkoztam.

god_the_geometer.jpg

Folytatom hát tovább, ezúttal egy miniatúrát hoztam nektek, amit én elképesztően érdekesnek találok. Ez az arany hátterű képecske a Bible Moralisée-ből származik, ami egy középkori kézzel írott és illusztrált könyvecske, amiből mostanra elég kevés példány maradt fent. A kötetek nagyjából a 13. és a 15. század között jöttek létre, ez pedig a legismertebb alkotás lenne belőle, ami Istent mint a Föld tervezőjét ábrázolja. Érdekes elgondolás, nem? Az illusztráció egyértelműen a világ teremtésére utal, viszont teljesen más kontextusba helyezi az egész történetet. Isten körzővel a kezében alkotja meg a tökéletesen kör alakú Földet, amin belül már látjuk az egyelőre formátlan elemeket, amiből a mi világunk fog létrejönni.

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

 

Kép forrása: Wikimedia Commons

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr7615597230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása