by adriennekoehazi

AdriaDesign

Napi inspiráció - 16. nap

Pieter Bruegel - Bábel tornya

2020. április 06. - adriennekoehazi

Mikor legelőször elkezdtem a művészettörténelemmel foglalkozni, ez volt a legelső festmény, amit le kellett írnom. Ó, persze, gondoltam magamban, milyen egyszerű is az, már általános iskolában meg a német nyelvvizsgán is csináltunk képleírást! Tutira menni fog.

1280px-pieter_bruegel_the_elder_the_tower_of_babel_vienna_google_art_project.jpg

Aztán vetettem egy pillantást a képre és persze rögtön elbizonytalanodtam. Hol is kezdjem? Melyik részénél? Az előtérnél, ahol a király épp megtekinti az építkezést? Vagy épp kezdjem rögtön a toronnyal? De melyik emeletével? Hiszen a fele még nincs is kész, minden emelet más és ráadásul még ferde is!

Vagy nézzek rögtön a távolba, elemezzem a várost, ami Bábel tornyát körülveszi? Vagy menjek még távolabb? Különben is, mi az a tornádószerű sötét felhőképződmény a horizonton?

Ugye, nem is olyan könnyű! Ennél a képnél fokozottan érdemes megnézni kinagyított változatban is a Google Art Project adatbázisában!

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

 

Kép forrása: Wikimedia Commons

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr2315573396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása