by adriennekoehazi

AdriaDesign

Napi inspiráció - 41. nap

Goya - Kronosz felfalja a gyermekeit

2020. május 02. - adriennekoehazi

A mai nap egy igencsak hátborzongató képet hoztam nektek egy olyan festőtől, aki előszeretettel választott ilyesfajta témákat.

272px-francisco_de_goya_saturno_devorando_a_su_hijo_1819-1823.jpg

A kép egy mitológiából vett történetet mesél el. Kronosz (vagy Szaturnusz), a titánok egyike, aki tisztában volt vele, ugyanis megjövendölték neki, hogy a vesztét az egyik gyermeke fogja okozni. Miután feleségül vette Rheát (aki tulajdonképpen a saját testvére volt) és gyerekei születtek, Kronosz nem vállalta a kockázatot, ezért szép sorban nekiállt elfalatozni a saját gyerekeit. Goya természetesen a legborzalmasabb részét választotta az egész sztorinak, hogy vizuálisan is megjelenítse számunkra.

Rhea végül megmentette az egyik fiút, Zeuszt, aki – mint ahogy ezt már tudjuk – később a főisten lett. Kronosz tehát nem menekülhetett a saját sorsa elől.

A többi gyerek számára is jó véget ért a történet, ugyanis Zeusz kényszerítette az apját, hogy öklendezze vissza őket.

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel!

 

A kép forrása: Wikiwand

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr2315644494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása