by adriennekoehazi

AdriaDesign

Napi inspiráció - 19. nap

P. P. Rubens - Clara Serena

2020. április 09. - adriennekoehazi

Rubenst a hatalmas, mozgalmas festmények jellemezik – azonban vigyázat! A legtöbb képet még csak nem is ő festette, ő csupán egy vázlatot készített, ami alapján a műhelyében dolgozó munkatársak festették meg a hihetetlen méretekkel bíró olajfestményeit, miközben sok esetben a skiccek nem voltak nagyobbak egy számítógépmonitornál.

Ezért is szeretem annyira a rajzait nézegetni, mert ezek a képek egyrészt ezerszer kisebbek, másrészt pedig egy az egyben Rubens kezétől származnak. Azok a rajzok, amik a családtagjait jelenítik meg, rendkívül intimek, látszott, hogy a festőmester nagyon figyelt a részletekkel, szinte érezzük, hogy süt a képből a szeretett: nézzetek bele a lánya, Clara Serena szemébe! Elképesztő ez a kidolgozottság, nem igaz?

c4e0638c4365ff5f07eaa77148a5f5f2.jpg

A második portrén Clara Serena már kicsit idősebb. Sajnos az hozzátartozik a történethez, hogy a lány 1623-ban hunyt el betegség következtében, mindössze 12 évet élt meg.

peter_paul_rubens_1577-1640_clara_serena_rubens_1611-1623_rubenshuis_antwerpen_28-5-2016_10-38-59.JPG

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

 

Képek forrása:

a fiatalabb Clara Serena: Pinterest

az idősebb: Wikimedia Commons

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr4415593286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása