by adriennekoehazi

AdriaDesign

Napi inspiráció - 13. nap

Nancy Holt - Sun Tunnels

2020. április 03. - adriennekoehazi

Ezen a napon egy videót hoztam nektek, ugyanis ezúttal egy szabadtéri installációt szeretnék bemutatni, ami képekben esetleg nem jön át olyan jól.

Mint látjátok, egyszerű, de hatalmas méretű betoncsövekről van szó, amiken semmiféle díszítés nem található. Az installáció az USA-ban, azon belül is Utah-ban található és Nancy Holt, aki a land art egyik amerikai képviselője.

1_ajxxgvijmc3ldifwkc-rbg.jpeg

Gondolom, ennél a pontnál mindenkiben felmerül a kérdés, hogy hogyan is lett ebből képzőművészeti alkotás.

Ide elsősorban a nyári és a téli napforduló alkalmával érdemes ellátogatni, ugyanis a betondarabok úgy vannak elhelyezve, hogy körbefogják az épp le- vagy felmenő napot. A kulcsszavak tehát: téli vagy nyári napforduló és napnyugta vagy naplemente.

holt-suntunnelsp100064.jpg

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr8615573378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása