by adriennekoehazi

AdriaDesign

Napi inspiráció - 12. nap

Ste. Chapelle

2020. április 02. - adriennekoehazi

Szerintem mindenkinek megvan a saját bakancslistája, ahova el akar jutni. Ebből jutott eszembe, hogy eddig nagyrészt olyan képzőművészeti alkotásokat hoztam nektek, amiket csak és kizárólag múzeumban lehet megtekinteni.

Most azonban egy épületet szeretnék nektek megmutatni, méghozzá a párizsi Sainte Chapelle-t, avagy Szent Kápolnát. A kápolna kétszintes és a 13. században ereklyék tárolására és bemutatására szolgált. Ezeket az ereklyéket, úgymint a Szent Kereszt egy darabját és Krisztus töviskoronáját IX. Lajos francia király szerezte.

 sainte_chapelle_superior.jpg

A képek mellett itt hagyok nektek egy YouTube videót is, ami virtuálisan is körbe vezet a kápolnán belül. A legszebb része szerintem a felső szint, ami gyakorlatilag alig áll másból, mint színezett üvegből. A betörő nap pirosra, lilára és kékre festi a belső teret. Csak képzeljétek el, milyen lehetett itt a 13. század során részt venni egy ereklye bemutatásán, miközben zene szól és a levegőben tömjén illata száll…

800px-sainte_chapelle_upper_level_1.jpg 

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

 

Kép forrása: Wikimedia Commons

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr9515544016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása