by adriennekoehazi

AdriaDesign

Napi inspiráció - 11. nap

Henry Fuseli - Rémálom

2020. április 01. - adriennekoehazi

Henry Fuseli, avagy Heinrich Füssli svájci származású romantikus festő, aki végül Angliában találta meg az új hazáját. Legismertebb képe talán a Rémálom, amit most meg szeretnék nektek is mutatni. A festmény a 18. század végén készült.

kepkivagas_1.JPG

Talán ti is éreztétek már azt a nyomasztó, mellkast összeszorító érzést, ami elkapja az embert közvetlenül azután, hogy felriadt a rémálomból. Fuseli képe pont ezt az érzést igyekszik megjeleníteni. A fehér ruhás, magatehetetlennek tűnő nő mellkasán egy lidérc ül, ami nemcsak a rémálmot hozza magával, de a légzést is megnehezíti.

A nő alakja, az ágyról lecsúszó végtagjai szimbolizálják, mennyire elmerült a rémálmában, ami időközben a festményen valóra is vált. A kivehetetlen, vörös bársonyos háttér újabb rémséges sziluettet ölel körbe.

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

 

Kép forrása: Wikimedia Commons

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr8215544004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása