by adriennekoehazi

AdriaDesign

Az erő a hajában van

II. rész

2020. március 13. - adriennekoehazi

Egy rövid cikk erejéig még visszatérnék a kedvenc Rubens-festményemre, aminek a történetét előző alkalommal meséltem el nektek.

Pár érdekességet megvilágítanék még a képpel kapcsolatban.

Előző cikkemben feltettem a kérdést, hogy ti hány fényforrást számoltok? Nos, ezúttal el is árulom a választ: négy darab van. Egyrészt a kép jobb felső részében a kint várakozó katonák tartanak egy fáklyát a kezükben, másrészt Delila mögött van egy nagyobb állvány a festmény bal oldalán.

katona.JPG

fakylya.JPG

A harmadik fényforrást se nehéz megtalálni, a Delila fölé hajoló öregasszony gyertyát tart a kezében. A negyedik és egyben utolsó viszont egy csöppet trükkös, az a Sámson haját vágó férfi mögött található!

gyertya.JPG

A második érdekesség, amiről még írni szerettem volna, az az ábrázolt arcokban rejlik. Ha megnézitek, a férfi az ollóval és Sámson arca egészen hasonló.

ferfi.JPG

Ha ez még nem lenne teljesen egyértelmű, akkor nézzétek meg az asszonyt és Delilát! Delila fiatal arca egy az egyben az asszony idős, ráncos arcán tükröződik vissza. Kissé olyan, mintha a jövőbe tekintenénk, hogyan is fog Delila kinézni, mikor a szépsége már leáldozóban van.

oreg.JPG

Az utolsó kis észrevétel, amit még meg szeretnék világítani, az szintúgy a Sámson-legendához kapcsolódik. Pont úgy, mint Herkules, ő is megölt puszta kézzel egy oroszlánt. És ha megnézitek, Sámson pont egy oroszlánbundába takaródzik!

oroszlan.jpg

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

 

Forrás:

Sarah Carr-Gomm: A kódolt művészet

The National Gallery - Youtube

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr1815518810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása