by adriennekoehazi

AdriaDesign

Heti inspiráció - Antoni Gaudí és a Sagrada Família

2020. július 13. - adriennekoehazi

Sziasztok!

A mai nap Antoni Gaudí katalán építész talán egyik legismertebb munkáját, a Sagrada Famíliát hoztam nektek. A templom (2010 óta bazilika) Barcelonában az egyik leggyakrabban látogatott nevezetességek közé tartozik.

800px-_2941.jpg

Építése a 19. század utolsó negyedében kezdődött és még most sem fejeződött be. A templom több más stílusirányzattal egyetemben az organikus építészet jegyében épült, ami annyit tesz, hogy az épület a környezetéből harmonikusan emelkedik ki, amiben fontos szerepet kap a felhasznált anyagoktól kezdve az épület méretéig bezárólag rengeteg minden.

sagrada-familia-3746024_1920.jpg

Az ebben a szellemben megtervezett épület szimbiózisban él azzal a hellyel, ahova megalkották, ez magába foglalja az ország és/vagy város nemzeti értékeit és hagyományait is.

barcelona-3226639_1920.jpg

Hoztam nektek pár képet róla, nézzétek végig! Bakancslistás helynek tűnik, nem igaz?

sagfampassion.jpg

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

 

Képek forrása: Wikimedia Commons és Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr6715921374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása