by adriennekoehazi

AdriaDesign

Napi inspiráció - 33. nap

Parmigianino - Önarckép konvex tükörben

2020. április 25. - adriennekoehazi

Parmigianino, vagyis Girolamo Francesco Maria Mazzola a manierizmus jeles képviselője volt. A művészetben megjelenő tükörképek mindig is érdekeltek, ezt pedig Parmigianino tökélyre fejlesztette a saját önarcképével.

800px-parmigianino_selfportrait.jpg

A konvex tükörben megjelenő fiatal arc talán a húszas éveiben járhat. Fiatal kora ellenére meglátszik a tehetsége; ezzel a képpel szerette volna többek között szemléltetni, hogy milyen jól tud bánni az ecsettel. A tükörképek – pláne ez a nehezített változat, ahol a tükör még görbül is – megfestése rendkívül bonyolult, ezért esett Parmigianino választása valószínűleg erre a témára, ezzel is bizonyítva szerteágazó tehetségét.

 

Ha szeretnél naprakész lenni az újonnan felkerült tartalmakból (és még sok másból!), kövess be a következő platformokon:

Facebook: Varázskert Művészet és Design

Instagram: adriennekoehazi

Pinterest: Adrienne K.

Várlak szeretettel! 

 

Kép forrása: Wikimedia Commons

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskertmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr7515605408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása